U zult antwoord krijgen op de vragen:
- Welke patiënten treft u op dit spreekuur?
- Wat zijn hun klachten?
- Hoe gaat u hen behandelen?
Net als op uw gewone spreekuur, weet u van te voren niet welke patiënten u voorgeschoteld krijgt. Tijdens deze scholing wordt de problematiek van deze patiënten op een vernieuwende wijze uitgediept.
Consulenten; Kitty Kapiteijn, Frederike Siemens, Simone Stadhouders en Michiel Toxopeus
SOA
- De huisarts kan de diagnostische kenmerken va de condylomata acuminata beschrijven, kan de differentiële diagnostiek verrichten, de indicaties voor de aanvullende diagnostiek en de behandeling benoemen en voorlichting geven over deze aandoening.
- De huisarts is zich bewust van het belang van het afnemen van een SOA-anamnese en heeft (meer) handvatten om een SOA-anamnese gericht op risico-inschatting af te nemen.
- De huisarts kan op grond van de SOA-anamnese een SOA-risico-inschatting maken en op grond daarvan het beleid bepalen ten aanzien van aanvullend onderzoek.
- De huisarts kent de materialen die nodig zijn voor de SOA-diagnostiek, met name de materialen die het regionaal laboratorium verstrekken.
ANTICONCEPTIE-ADVIES
- De huisarts is op de hoogte van recente ontwikkelingen in anticonceptie.
- De huisarts kan de patiënte adequate informatie verstrekken over de voor- en nadelen van verschillende vormen van anticonceptie, om zo in overleg met patiënte te komen tot een individueel afgewogen keuze.
VAGINALE JEUK/LICHEN PLANUS
- De huisarts weet dat ook bij verdenking candida infectie de broek uit moet, altijd lichamelijk onderzoek.
- De huisarts is op de hoogte van de diagnostische kenmerken van lichen sclerosus, de behandeling van LS en controle LS.