MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2,5 uur
organisatie
Augeo Academy B.V.
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
onderwerp(en):
Cultuurverschillen, Huiselijk geweld
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2,5
punten
abonnement
e
learning
Huwelijksdwang
Accreditatie Periode: 31-12-2019 t/m 30-12-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Bij huwelijksdwang wordt iemand gedwongen te trouwen, bijvoorbeeld door ouders of andere familieleden. Dit is strafbaar. Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland elk jaar enkele honderden slachtoffers zijn van huwelijksdwang. Er zijn ook slachtoffers die zonder identiteitspapieren worden achtergelaten in het land van herkomst. De meeste slachtoffers van huwelijksdwang zijn jongeren. Vaak zijn het meisjes, maar soms ook jongens. Vaak worden de slachtoffers ook bedreigd of mishandeld.

Huwelijksdwang komt vooral voor in gemeenschappen waarin de eer van de groep belangrijk is, zoals in Turkse, Marokkaanse, Surinaams-Hindoestaanse, Somalische, Iraanse, Iraakse, Afghaanse, Pakistaanse, Koerdische, Chinese, Molukse en Roma-gemeenschappen. Ook in orthodoxe kringen komt het voor. Het is niet altijd duidelijk of iemand wordt gedwongen te trouwen. Soms zijn er wel signalen.

Augeo academy en Fier Fryslân hebben een online cursus gemaakt over huwelijksdwang. Doel van de cursus is dat professionals signalen van huwelijksdwang beter leren herkennen en vervolgens jongeren beter kunnen helpen of doorverwijzen.

Bij de ontwikkeling van de cursus hebben Augeo en Fier Fryslân onder meer samengewerkt met experts op het terrein van huwelijksdwang.

Je krijgt inzicht in je eigen normen, waarden en belemmeringen rond het thema huwelijksdwang.

Deze cursus gaat in op vragen als:

  • Wat is huwelijksdwang en welke rol kan eer daarbij spelen?
  • Wat zijn signalen van huwelijksdwang?
  • Wat kun je als professional doen met deze signalen?
  • Wat kunnen andere (specialistische) professionals voor mij betekenen?

In de cursus vertelt een aantal ervaringsdeskundigen hun verhaal. Ook professionals komen aan het woord. Er wordt gebruik gemaakt van interactieve werkvormen om de vertaalslag te maken naar de eigen werkpraktijk.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!