MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Springer Media (BSL & Springer Healthcare)
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
onderwerp(en):
Allergie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
Mednet CME - Insectenallergie
Accreditatie Periode: 22-8-2018 t/m 21-8-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

In deze E-learning wordt een allergie voor insectengif behandeld. Wanneer is er sprake van insectengifallergie en wanneer spreken we nog over een 'normale reactie' op een insectensteek.

Welke insecten kunnen verantwoordelijk zijn voor insectengifallergie? En welke klachten horen daarbij? (Lokale, systemische en anafylactische reacties.) U leert over de mogelijkheden binnen de diagnostische fase (anamnese, lichamelijk onderzoek, huidtests, in-vitro diagnostiek inclusief de rol van Component Resolved Diagnostics en proefsteken) en de behandelfase (preventie, noodmedicatie en allergie immunotherapie). U leert over de impact die insectengifallergie kan hebben op de kwaliteit van leven en hoe dit de behandeling stuurt. Daarnaast is er aandacht voor eventueel onderliggend lijden bij ernstige allergische reacties, zoals mastocytose.

De E-learning is opgebouwd aan de hand van casuïstiek gebaseerd op veelgestelde vragen uit de praktijk. Aan het einde van de E-learning wordt uw kennis getoetst door middel van 20 toetsvragen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!