In deze E-learning wordt een allergie voor insectengif behandeld. Wanneer is er sprake van insectengifallergie en wanneer spreken we nog over een 'normale reactie' op een insectensteek.
Welke insecten kunnen verantwoordelijk zijn voor insectengifallergie? En welke klachten horen daarbij? (Lokale, systemische en anafylactische reacties.) U leert over de mogelijkheden binnen de diagnostische fase (anamnese, lichamelijk onderzoek, huidtests, in-vitro diagnostiek inclusief de rol van Component Resolved Diagnostics en proefsteken) en de behandelfase (preventie, noodmedicatie en allergie immunotherapie). U leert over de impact die insectengifallergie kan hebben op de kwaliteit van leven en hoe dit de behandeling stuurt. Daarnaast is er aandacht voor eventueel onderliggend lijden bij ernstige allergische reacties, zoals mastocytose.
De E-learning is opgebouwd aan de hand van casuïstiek gebaseerd op veelgestelde vragen uit de praktijk. Aan het einde van de E-learning wordt uw kennis getoetst door middel van 20 toetsvragen.