MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 4 uur
organisatie
Eye Care Academy
kosten
basistarief
€ 90,75
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Oogheelkunde
ICPC:
F
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
4
punten
abonnement
e
learning
Eye Care Academy - Rood oog en oogtrauma
Accreditatie Periode: 12-4-2018 t/m 11-4-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Oogheelkunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Het rode oog en oogtrauma is recent geüpdate in huisartsstandaard M57. Het betreft een groep veel voorkomende aandoeningen met een variabele etiologie. De onderliggende oorzaken zijn een diverse groep ziektebeelden die variëren van onschuldig en self limiting tot ernstige oogheelkundige ziektebeelden die onbehandeld mogelijk blijvende visuele schade kunnen veroorzaken. De huisarts speelt de centrale rol en getalsmatig ook een grote rol bij de duiding en aanpak van het rode oog en oogtrauma. De bedoeling van deze e-learning is om het rode oog en oogtrauma in de huisartspraktijk zo praktisch, efficiënt en veilig mogelijk te benaderen en door te nemen.

Deze elearning behandelt de in Nederland gebruikelijke aanpak van het rode oog door de huisarts. De opbouw is een systematische benadering met als hoofdstukken:

  1. Inleiding: huisartsenstandaard, klinische anatomie en fysiologie, de alarmsymptomen, doorsturen en spoedverwijzing en de patiëntenvoorlichting met oogdruppelinstructie.
  2. Conjunctiva: klachten, alarmsymptomen, bacteriële, virale en allergische conjunctivitis, irritatie van de conjunctiva, pterygium, subconjunctivale bloeding en diverse beelden.
  3. Oogleden: klinische anatomie, blefaritis, chalazion, hordeolum, cysten, ectropion, entropion, trichiasis en distichiasis.
  4. Cornea: klinische anatomie, onderzoek en klachten, adenovirale keratoconjunctivitis, inclusie-keratoconjunctivitis, keratoconjunctivitis sicca, Herpes-simplexkeratitis, Herpes-zosterophthalmicus en overige keratiden zoals keratitis marginalis en ulcus corneae.
  5. Sclera en uvea: klinische anatomie, episcleritis-scleritis en uveïtis.
  6. Acuut glaucoom: acuut glaucoom met aandacht voor de risicogroepen, kenmerken van de geslotenkamerhoek, diagnostiek en behandeling.
    Traumata: cornea-erosie, corpus alienum, oogcontusie, lichtschade en chemisch letsel.

Lesdoelstellingen

  • Kennisopbouw, herhaling en inprenting van de meest voorkomende oogheelkundige ziektebeelden die een rood oog kunnen veroorzaken.
  • De diagnostiek en behandeling van de meest voorkomen ziektebeelden die een rood oog kunnen veroorzaken.
  • Kennis en praktisch handelen op basis van de alarmsignalen van het rode oog.
  • Kennis, inzicht en directe toepassing van de ziektebeelden die zelf behandeld kunnen worden, de beelden waarbij een consult oogarts nuttig is, de beelden die moeten worden ingestuurd naar de oogarts en de spoedverwijzingen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!