MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
eHuisartspraktijk.nl
kosten
basistarief
€ 71
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Neurologie
ICPC:
N
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Epilepsie en verstandelijke gehandicapten in de ANW
Accreditatie Periode: 28-9-2017 t/m 27-9-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Neurologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Na het volgen van de cursus 'Epilepsie en verstandelijk gehandicapten' kunt u diverse vormen van epilepsie herkennen die bij verstandelijk gehandicapten kunnen optreden. Ook weet u welke stappen u kunt ondernemen in de behandeling van een epileptische aanval en bent u bekend met de status epilepticus bij deze patiëntgroep.

De cursus start met een pre-toets; dit is een diagnostische toets om vooraf uw basiskennis vast te stellen. Uw antwoorden worden voorzien van feedback. De cursus bestaat uit vier verschillende delen. Het eerste deel, met de titel “De eerste aanval”, start met een inleiding en een praktijkgerichte casus. Daarna volgt de theoretische uitleg voorzien van video’s die verschillende epileptische aanvallen tonen. Na afloop worden deze aanvallen geanalyseerd. Binnen de theorie is veel ruimte voor verdiepende informatie.

De andere drie delen van deze cursus kennen een soortgelijke opbouw, waarin casuïstiek en theorie elkaar afwisselen ondersteund met schema’s, tekeningen en vragen. De cursus sluit af met een toets, waarmee u uw opgedane kennis kunt testen. Bent u niet geslaagd voor de toets, dan kunt u deze twee keer herkansen.

De cursus ‘Epilepsie en verstandelijk gehandicapten’ heeft tot doel de bekendheid bij zorgverleners te vergroten van:

  • de verschillende vormen van epilepsie die kunnen optreden bij verstandelijk gehandicapten.
  • de mogelijke stappen in de behandeling van een epileptische aanval en status epilepticus bij deze patiëntengroep.

Epilepsie is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening.In Nederland heeft ongeveer één op de honderdvijftig mensen een vorm van epilepsie. Die verhouding is bij mensen met een verstandelijke beperking zelfs één op de drie.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!