MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 599
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig, Gastro-enterologie
onderwerp(en):
Obesitas, Lifestyle en voeding
ICPC:
A, D, T
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Voedingsadviezen in de praktijk
Accreditatie Periode: 13-08-2016 t/m 13-08-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Algemeen & overig' of 'Gastro-enterologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Superfoods, zoutbeperking, eiwitbeperking, de Voedselzandloper, Sonja Bakker, FODMAP-dieet, een koolhydraatarm dieet bij diabetes, paleodieet, vitamine D-suppletie. Als huisarts word je steeds vaker geconfronteerd met vragen over diëten en de relatie tussen voeding en gezondheid. Ook een aantal NHG-Standaarden gaan ervan uit dat de huisarts zich bemoeit met de leefstijl van de patiënt. En dit terwijl er amper onderwijs over voeding gegeven wordt in de gehele opleiding tot (huis)arts. Dat voeding een belangrijke rol speelt bij de gezondheid van de mens is inmiddels geaccepteerd. Tot voor kort ging het daarbij met name over afvallen maar inmiddels is dit slechts een onderdeel van de voorlichting over gezonde voeding.

Maar wat is gezonde voeding? Welke adviezen kunt u als huisarts geven? In deze nascholing worden verschillende aspecten behandeld en laten we u zien hoe u gemakkelijk toegang hebt tot actuele, betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding en gezondheid. Aangezien het onderwerp heel breed is zal de nascholing niet volledig zijn. We hopen dat we u kunnen laten zien dat voeding een belangrijk en leuk onderwerp kan zijn in uw dagelijkse praktijk als huisarts.

Aangezien het onderwerp breed is zal de nascholing niet volledig zijn. We hopen dat we u kunnen laten zien dat voeding een belangrijk en leuk onderwerp kan zijn in uw dagelijkse praktijk als huisarts. In deze cursus, die is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Voedingscentrum, worden de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en de nieuwe Schijf van Vijf gebruikt als basis voor voorlichting over gezonde voeding in de huisartspraktijk.

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u zich ervan bewust dat gezonde voeding een belangrijke rol speelt bij preventie en behandeling van ziekten in de huisartspraktijk.
  • kunt u de rol van voeding in de context van preventie en ziekte uitleggen aan uw patiënt.
  • kunt u aangeven hoe betrouwbare adviezen tot stand komen.
  • kent u de nieuwe Schijf van Vijf en de bijbehorende adviezen.
  • kunt u van verschillende groepen voedingsmiddelen uitleggen waarom zij gezond of juist minder gezond zijn.
  • kent u de suppletie-adviezen voor vitamine D, foliumzuur en vitamine B12.
  • weet u waar u betrouwbare en actuele informatie over gezonde voeding kunt vinden.

Inhoudsopgave
- Inleiding
- Leerdoelen
- Inventarisatievragen
- Voedingsadvies in de praktijk
- De patiënt in verleiding
- Inventarisatie eigen voeding
- Voeding en de relatie tot chronische ziekten
- Wat doet het Voedingscentrum
- Van onderzoek tot advies
- Basis voor advies
- Richtlijnen goede voeding
- Voedingsnormen van de Gezondheidsraad
- De Schijf van Vijf
- Productgroepen buiten de Schijf van Vijf
- Voor wie?
- Stappen maken telt
- Reflectie-opdrachten
- Suppletie
- Eindtoets

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!