![]() |
Recente studies laten zien dat het eten van meer koolhydraten en minder vetten geassocieerd is met een korter leven (Yusuf, Lancet 2017). De uitkomsten van deze studie gaan in tegen vrijwel alle nationale en internationale guidelines. Dit maakt het geven van advies lastig. Wat is gezond en wat niet? Een andere recente studie laat zien dat 50% van patiënten met diabetes van hun ziekte af kunnen komen de juiste voeding (Taylor, Lancet 2017). Kunnen we Diabetes omkeren door de juiste voeding?
In de kookworkshop Happy: koken en het hart, gaan we in het eerste uur van start met een lezing over dit onderwerp door Prof. Dr. Leonard Hofstra, cardioloog van Cardiologie Centrum Utrecht en hoogleraar Cardiologie aan het VUMC. Hij zal in zijn presentatie ingaan op laatste inzichten over gezonde voeding en ook de voeding richtlijnen bespreken.
Het 2e blok zal bestaan uit een actieve kookworkshop, waarbij in groepen van 4-5 deelnemers de verschillende gangen van het menu zullen worden bereid. Tijdens de workshop zullen de verschillende elementen uit de lezing terugkomen.
Leerdoelen: