MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
MINT
kosten
basistarief
€ 100
studenten
€ 15
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Algemeen & overig, Gastro-enterologie
onderwerp(en):
Lifestyle en voeding
ICPC:
A, D, T
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
4
punten
locatie
Universiteit Maastricht - Tongersestraat 53
Tongersestraat 53
6211 LM Maastricht
overig
16
Dec
2016
Symposium - Onbezorgd smullen van Vlees, Vis, Groenten en fruit, kan dat nog?
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Algemeen & overig' of 'Gastro-enterologie'
Van aanbieder:
MINT
In de omgeving:
Maastricht

Een sjieke maaltijd genieten wil iedereen wel. In het lexicon van de Limburgse taal staat 'sjiek' beschreven als smaakvol, met zwier, elegant. Een kok die zo kookt is 'n Sjieke Koch. Maar, is dat ook een gezond kokende kok?

Recent konden wij in de media lezen dat 'de sjieke kok' Ferran Adrià van El Bulli in Barcelona wereldberoemd werd als 'reageerbuiskok' die hemelse smaken kon toveren uit een simpel spruitje, terwijl hij via de achterdeur van zijn kooklaboratorium stilletjes een reeks verdachte, ziekmakende smaakstoffen en andere toevoegingen zijn keuken in loodste. Zo zou het nu ook in Nederland in de betere restaurants gaan. Kloppen die verdachtmakingen en angstmakerij wel?

E-Nummers angst, magnetron angst, bak en frituur angst, microplastics angst, zware metalen in vis angst, vlees veroorzaakt kanker angst, GMO angst en voedselveiligheidsangst, angst om dik en diabeet te worden... Kun je nog wel gewoon een lekker maaltje eten zonder zorgen, met volle teugen genieten van je zintuigen die je vertellen heerlijk en ook nog gezond? Of je nu thuis bent, in het ziekenhuis, in een restaurant of in de kantine op het werk, het kan, dus het bestaat! Wat is waar en wat niet?

Dit symposium is bestemd voor iedereen die vragen over voeding krijgt: chefs, koks, restaurateurs, diëtisten, voedingskundigen, zorgmanagers, voedingsconsulenten, gewichtsconsulenten, food-bloggers, pers.

Leerdoelen:

  • Inzicht in strijdige berichten in sociale media, de pers dat erg veel van ons voedsel schadelijk voor onze gezondheid is geworden.
  • Inzicht in het gegeven dat voedingswetenschap aan verandering onderhevig is mbt tot steeds nieuwe inzichten
  • Realiseren dat wij geen afzonderlijke ingrediënten of voedselcomponenten consumeren maar maaltijden en dat wij onderhevig zijn aan maaltijdpatronen, reden waarom de gezondheidsraad in de nieuwe voedingsaanbevelingen uitgaat van maaltijdgericht handelen.
  • Inzicht geven in voedsel alternatieven met betrekking tot vervanging van vlees en vis en meer focus op plantenvoedsel.
  • Inzicht geven in de eiwit behoefte van ouderen en zorgpatiënten en het feit dat ons zorgstelsel toe is aan een 'makeover van de maaltijdenvoorziening'.
  • Onderscheid kunnen maken tussen fact en fiction voor het verwerven van argumenten om deze optimaal te kunnen communiceren.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!