![]() |
Niemand twijfelt aan het feit dat het eten van groenten bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Toch is de inname van groenten in alle leeftijdsfasen te laag. Zo eet van de 2- tot 3-jarigen ongeveer 20% de aanbevolen hoeveelheid van 50-100 gram groente per dag. Van de kinderen tussen 7 en 18 jaar eet slechts 1% de aanbevolen hoeveelheid groente. Bij de volwassenen is het al niet heel veel beter, tot 69 jaar eet 3-14% van alle mannen en vrouwen de aanbevolen hoeveelheid groente. Meer groenten eten levert belangrijke gezondheidsvoordelen op zoals minder kans op bepaalde ziekten en helpt om onmisbare voedingsstoffen binnen te krijgen.
Met elkaar kunnen we het tij keren, maar de vraag is hoe? Tijdens dit congres zal vanuit diverse sectoren gesproken worden over de kracht van groente. Niet alleen de meest recente ontwikkelingen vanuit de wetenschap zullen worden belicht, maar ook de innovaties vanuit de groente sector komen aan bod. Aan de hand van de ‘ingrediënten’ van deze dag zullen topkoks er een smakelijk geheel van maken.
Doelstellingen: