MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde
kosten
basistarief
€ 425
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Inspearit - Cibit Academy
Professor Bronkhorstlaan 10
3723 MB Bilthoven
☎ +3130 2308 900
overig
12
Jun
2014
Sportfysiotherapie
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde
In de omgeving:
Bilthoven

Sportartsen hebben frequent te maken met (sport-)fysiotherapeuten, zowel als verwij­zer als bij de sportmedische begeleiding van individuele sporters en sportteams. In het eerste geval gaat het er om te weten wat de (sport-) fysiothera­pie kan beteke­nen in het zorg- en na­zorgtraject. En in het tweede geval gaat het vooral om effici­ënte en effec­tieve samenwer­king in de begelei­ding waarbij ook preven­tie van blessures en belangrijke rol speelt.

Deze cursus heeft als nevendoelstelling te laten zien dat en hoe de sportfysiotherapie steeds vaker in combinatie met manuele therapie wordt toegepast. Tijdens deze cursus zal een heel interactieve manier van onderwijs verzorgd worden op basis van casuïstiek, anatomische demonstraties, korte manueeltherapeutische en oefentherapeutische demonstraties gevolgd door het oefenen van de cursisten zelf waarin beide docenten Igor Tak en Rob Langhout sturen en adviseren.

Beide docenten zijn Sportfysiotherapeut en Manueel therapeut en hebben een uitgebreide didactische ervaring onder andere als docent in de sportfysiotherapie opleiding van NPI/Avans en tijdens de NIOS cursussen ‘Onderzoek van het bewegingsapparaat’.

De onderwerpen van de cursus richten zich voornamelijk op de bovenste extremiteit. Maar het onderwerp ‘tapetechnieken’ zal door de docenten worden besproken en gedemonstreerd aan de hand van tapetechnieken van de enkel. Daarna krijgen de cursisten de gelegenheid het aanleggen van deze tape te oefenen op elkaar met als doel enig materiaalinzicht te verkrijgen. Cursisten met veel haar op de onderbenen wordt aangeraden dit daags van te voren tot 15 cm boven de malleoli af te scheren.

De cursisten wordt gevraagd gemakkelijk zittende (sport-)kleding te dragen en er daarbij rekening mee te houden dat tijdens de cursus het lichamelijk onderzoek op elkaar geoefend zal worden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!