MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Izore, Centrum Infectieziekten Friesland
kosten
basistarief
€ 25
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
locatie
Izore - Centrum Infectieziekten Friesland
Jelsumerstraat 6
8917 EN Leeuwarden
☎ +3158 2939 495
overig
03
Jun
2014
Een diarree aan nieuwe gegevens
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Izore, Centrum Infectieziekten Friesland
In de omgeving:
Leeuwarden

Spectaculair!

Dat zijn de uitkomsten van de Case Control Gastro Enteritis-studie (CCGE-studie). Tijdens ons mini-symposium zal Jan Weel, arts-microbioloog, stilstaan bij de uitkomsten van de CCGE-studie, die de afgelopen jaren met behulp van meer dan 50 huisartsen is gehouden. Met name ten aanzien van Diaentamoeba fragilis zal een bezinning op diagnostiek en behandeling moeten plaatsvinden.


Vooruitstrevend!

De Fries-Groningse aanpak van diarreediagnostiek wordt nu bijna door heel Nederland overgenomen. Bij ons was en is het niet alleen hosanna. Goede diagnostiek van enteropathogene E-coli’s blijft een uitdaging. Theo Schuurs, moleculair bioloog bij Izore, laat u dit aan de hand van STEC/EHEC-casuïstiek zien. Deze kennis heeft gevolgen voor u als aanvrager, de patiënt en de GGD.


Verrassend!

Detectie van virussen die braken en diarree veroorzaken vindt sinds november 2013 ook via PCR plaats. Snel, sensitief en specifiek. Maar de bevindingen zijn ook verrassend. Onze medisch moleculair microbioloog Rianne van Rhee vertelt waarom niet alleen virologen, maar ook zorgverleners haar bevindingen zo interessant en relevant vinden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!