MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
ELANN
kosten
basistarief
€ 50
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Best Western Plus Hotel Groningen Plaza
Laan Corpus den Hoorn 300
9728 JT Groningen
☎ +3150 5248 000
overig
16
Jun
2014
Diabetes Mellitus - De nieuwe NHG standaard, de Groninger Transmurale Afspraken en ontwikkelingen in onze regio
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
ELANN
In de omgeving:
Groningen

De nascholing Diabetes Mellitus bestaat uit drie onderdelen.

In het eerste deel komt de herziene NHG standaard DM aan de orde, die eind 2013 werd gepubliceerd. De belangrijkste wijzigingen betreffen een meer individuele benadering van te behalen streefwaarden en controlefrequentie. U krijgt een overzicht van de wijzigingen die aan de hand van een casus verder worden toegelicht.

In het tweede deel wordt stilgestaan bij de GTA’s (Groninger Transmurale Afspraken) over Diabetes Mellitus. Aan de hand van de Landelijke Transmurale Richtlijnen hebben de internisten van de vier Groninger Ziekenhuizen samen met de huisartsen GTA’s ontwikkeld. De GTA’s krijgt u uitgereikt en worden toegelicht, mede aan de hand van een casus.

In het derde deel van de nascholing wordt tot slot stilgestaan bij regionale ontwikkelingen in de zorg voor diabetes. De GHC is bezig met het ontwikkelen met telediabetes in ZorgDomein om specialisten te kunnen consulteren over onderwerpen uit de GTA’s. U krijgt overzichten over de kwaliteit van onze diabetes behandeling (GHC-regio) afkomstig uit GIANTT-analyses met belangrijke aandachtspunten voor kwaliteitsverbetering.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!