MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Solis Zorggroep
kosten
basistarief
€ 125
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Go Ahead Eagles Stadion
Vetkampstraat 1
7416 WK Deventer
☎ +3157 0621 357
overig
12
Jun
2014
Zelfmanagement bij chronische aandoeningen bij ouderen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Solis Zorggroep
In de omgeving:
Deventer

Symposium met lezingen en workshops.

Onderzoek én praktijk tonen aan dat er nog veel winst te behalen is in de zorg bij chronische aandoeningen en in de revalidatiezorg bij geriatrische patiënten. Meer aandacht voor ‘zelfmanagement’ bij de cliënt leidt tot betere resultaten en een betere kwaliteit van leven.

Zorggroep Solis heeft in samenwerking met de longafdeling van het Deventer Ziekenhuis het ketenprogramma COPD revalidatie ontwikkeld met als doel om, met name, oudere patiënten met ernstig en zeer ernstig COPD, na een ziekenhuisopname, beter te laten functioneren in hun thuissituatie. Het ketenzorgprogramma voor heupfracturen wil valangst voorkomen en verminderen. In beide programma’s ligt een belangrijke focus op zelfmanagement.

Tijdens dit symposium krijgt u, naast toelichting op de bestaande ontwikkelde programma’s, de onderzoeksresultaten van relevante studies aangereikt in combinatie met inzichten in de praktische toepasbaarheid hiervan. Er is ruimte voor discussie met de inleiders en tijdens de workshops maakt u kennis met praktisch relevante instrumenten en inzichten.

De deelnemers:

  • krijgen een goed inzicht in het belang van zelfmanagement (= de mate waarin een cliënt zich aanpast aan zijn stoornis/ziekte/beperkingen) van ouderen met een chronische aandoening, zoals bijvoorbeeld COPD
  • bespreken interactief de waarde van zelfmanagement van ouderen met een chronische aandoening
  • zijn in staat de belangrijkste criteria te noemen als het gaat om de inhoud en de effectiviteit van geriatrische revalidatie op de gezondheidsstatus van cliënten met ernstig en zeer ernstig COPD
  • zijn in staat de belangrijkste oorzaken te noemen van val angst bij ouderen met een status na een heupoperatie
  • Bespreken interactief het belang van samenwerking bij de zorg voor ouderen met een chronische aandoening

Workshops:

  • bespreken in een interactieve werkvorm de mogelijkheden van de accelerometer
  • bespreken in een interactieve werkvorm de inhalatie-instructie bij mensen met astma en COPD
  • maken in een interactieve werkvorm kennis met de toepassingsmogelijkheden van de PatientCoachHebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!