MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
RINO Amsterdam
kosten
basistarief
€ 495
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Kindergeneeskunde
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
Ziekenhuis ZGT - Almelo
Zilvermeeuw 1
7609 PP Almelo
☎ +3154 6693 693
overig
13
Mei
2014
Infant Mental Health
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie' of 'Kindergeneeskunde'
Van aanbieder:
RINO Amsterdam
In de omgeving:
Almelo

De aard van vroege interacties tussen de baby en de ouders bepaalt, zo blijkt, in hoge mate de wijze waarop genetische en constitutionele factoren in het gedrag en de ontwikkeling tot uiting komen. Oude nature-nurture discussies hebben dan ook plaatsgemaakt voor dynamische en transactionele visies op de ontwikkeling van kinderen. Daarbij is grote nadruk komen te liggen op de interactionele aspecten van de ontwikkeling, de vele dimensies van de onverbrekelijke band tussen de baby en zijn ouders en de hechte relaties die de baby al vroeg kan opbouwen met verschillende belangrijke anderen.

Recente inzichten op het gebied van Infant Mental Health hebben geleid tot een hernieuwde kijk op zeer jonge kinderen en hun ouders en tot het besef dat deze doelgroep in een aantal opzichten om een zeer specifieke benadering vraagt. Deze benadering is in essentie ontwikkelingsgericht, waarbij oog is voor het ingewikkelde samenspel van genetische, somatische, relationele en sociale factoren, gedrag, emotie en beleving. Ook wordt rekening gehouden met het feit dat het kind zich ontwikkelt binnen een veelheid aan, dynamisch met elkaar interagerende, netwerken en contexten.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!