MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
VvAA groep b.v. / Opleidingen & Teamcoaching B.V.
kosten
basistarief
€ 475
leden
€ 425
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Communicatietechniek, Algemeen & overig
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
VvAA - Hoofdkantoor 't Hart
Orteliuslaan 750
3528 BB Utrecht
☎ +3130 2474 789
overig
09
Apr
2014
Onderhandelen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Communicatietechniek' of 'Algemeen & overig'
Van aanbieder:
VvAA groep b.v. / Opleidingen & Teamcoaching B.V.
In de omgeving:
Utrecht

Een makkelijk lopende samenwerking tussen de (para)medicus en collega’s, een ziekenhuisdirectie of de zorgverzekeraar is geen vanzelfsprekendheid. Vaak ontstaan lastige gesprekssituaties omdat de onderlinge belangen nu eenmaal niet altijd parallel lopen terwijl er wel tot een resultaat gekomen moet worden. Als u te maken krijgt met een ‘machtiger’ of een onredelijke partij ontstaan gevoelens van onmacht en onzekerheid. De (para)medicus die een weinig coöperatieve overlegpartner spreekt bevindt zich in een dilemma: ben ik te zacht dan bereik ik weinig tot niets en voel ik me tekort schieten. Ben ik te hard dan ontstaat er een conflict, komt de relatie onder druk te staan en bereik ik waarschijnlijk ook niets.

Voorbeelden van vragen die aan bod komen:

  • Uiteindelijk gaat het altijd om macht, of niet?
  • Je zit als (para)medicus vaak tegenover beroepsonderhandelaars, en hoe kun je daar nu tegenop?
  • Ons gaat het om de inhoud, maar in de gesprekken met de Raad van Bestuur lijkt het overal over te gaan behalve de inhoud.
  • Onze tegenspeler beheerst het debat volledig. Hoe krijgen we een voet tussen de deur?
  • Wie kan het beste de onderhandelingen namens de maatschap voeren?
  • Wij zitten al lange tijd in een impasse, hoe kom je daar uit?
  • In de onderhandelingen met onze collega’s van maatschap X lopen we op eieren, want je hebt elkaar nog nodig. Hoe kunnen we het zakelijker aanpakken zonder de relatie op het spel te zetten?

Doel / resultaat
In deze training leert u stap voor stap de spelregels en de fasering van het onderhandelen kennen. U ontdekt waardoor sommige onderhandelingssituaties lastig voor u zijn en wat u kunt doen om effectief te sturen in het gesprek. U krijgt inzicht in hoe u kunt krijgen waar u recht op heeft zonder dat u zich brutaal of al te meegaand hoeft op te stellen. Trucjes komen er niet aan te pas, al leert u deze wel herkennen en uzelf beschermen tegen degenen, die misbruik zouden kunnen maken van uw redelijkheid.

De training is praktijkgericht en wordt opgebouwd rond een serie korte praktijksituaties. Er wordt ruim geoefend en er is volop ruimte voor vragen.

Voor wie?
Deze training is uitermate geschikt voor u wanneer u regelmatig namens de maatschap of praktijk met anderen onderhandelingen moet voeren. Maar ook voor mensen die graag meer willen weten over de principes van onderhandelen is het een prima training.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!