MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Stichting Medical Business
kosten
basistarief
€ 90
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
ABN AMRO Hoofdkantoor
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
overig
30
Apr
2014
Masterclass Medical Business
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Stichting Medical Business
In de omgeving:
Amsterdam

De stichting Medical Business is in 2013 opgericht door een groep 6e jaars geneeskunde studenten die zich zorgen maakten over het gebrek aan aandacht voor de economische en bestuurlijke aspecten van de zorg binnen het huidige geneeskunde curriculum en de vervolgopleidingen. Als gevolg van dit hiaat in de opleiding kunnen (toekomstige) artsen geen actieve rol spelen bij de discussies over de stijgende zorgkosten en bestuurlijke vernieuwing in de zorg.

In 2014 organiseert de stichting voor de 2e maal een 3 avonden durende masterclass waarin de organisatorische, bestuurlijke en financiële aspecten van de zorg worden belicht. Net zoals verleden jaar zal dit gedaan worden door sprekers die de absolute top binnen hun vakgebied representeren.

Leerdoelen:

  • Het begrijpen van (de geschiedenis van) het Nederlandse gezondheidszorgsysteem.
  • Het kennen van de taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de grote spelers in het systeem (zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheid en patiënten).
  • Begrip van de financiële uitdagingen waar het zorgsysteem mee te maken krijgt.
  • Uitleg over de organisatorische en financiële aspecten van de huidige praktijkvoering: DBC/DOT, Maatschap/loondienst, praktijkvoering, zorginkoop, efficiënte processen, etc..
  • Aandacht voor de steeds belangrijker wordende managementtaken van de arts en de bekwaamheden die daar bij komen kijken (teamleiden, opleiden, besturen).
  • Aandacht voor innovatie die zorgprocessen goedkoper, beter of anderszins efficiënter laat verlopen.

De website van 2013:http://medicalmasterclass.nl/masterclass-2013/

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!