MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
RINO Amsterdam
kosten
basistarief
€ 265
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Psychologie/-therapie, GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Angst en depressie
ICPC:
A, P, Z
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
RINO Amsterdam
Leidseplein 5
1017 PR Amsterdam
☎ +3120 6250 803
overig
17
Apr
2014
Gecompliceerde rouw
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Psychologie/-therapie' of 'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
RINO Amsterdam
In de omgeving:
Amsterdam

ééndaagse workshop gericht op diagnostiek en behandeling

Mensen melden zich vaak voor hulp na het overlijden van een dierbare. Vroegtijdige herkenning van gecompliceerde rouw en kennis van de behandelingsmogelijkheden zijn van wezenlijk belang voor professionals. Een snelle interventie kan vaak erger, bijvoorbeeld een ernstige depressie, voorkomen.

inhoud

  • diagnostiek en indicatiestelling voor rouwbegeleiding en rouwtherapie;
  • met behulp van vragenlijsten en een standaardinterview wordt het onderscheid tussen gecompliceerde rouw, depressie en PTSS voor de praktijk toegelicht en de relatie met co-morbide klachten besproken;
  • reacties na het overlijden na een verkeersongeval, suïcide, moord, vermissing, een lang ziekbed en de verschillende omstandigheden zoals verlies van een kind of partner;
  • diverse behandelings- en begeleidingsprotocollen voor verschillende soorten nabestaanden;
  • behandelvormen: psycho-educatie, cognitieve therapie, 'exposure', 'empty-chair', gebruik van rituelen, zowel individueel als in groepen.

werkwijze

Inleiding door de docent, casuïstiekbespreking. geïllustreerd aan de hand van videomateriaal, literatuurbesprekingen en oefenen met diagnostische instrumenten en technieken. Bij aanvang van de dag wordt met de cursisten gekozen welke behandelvormen uitgebreid aan bod zullen komen.

literatuur

Er is een literatuurklapper samengesteld die vooraf wordt toegezonden. Teneinde tijdens de dag zelf optimaal te kunnen werken is het belangrijk dat u de literatuur voorafgaand aan de workshop bestudeert.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!