MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
eHuisartspraktijk.nl
kosten
basistarief
€ 60
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp
onderwerp(en):
Triage
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Urgentiedenken
Accreditatie Periode: 8-8-2019 t/m 7-8-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Spoed Eisende Hulp'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Deze cursus verschaft u inzicht in de denk- en beslisroute van de triagist. Dit inzicht is vooral belangrijk voor huisartsen die op de huisartsenpost de telefonische triage ondersteunen door beschikbaar te zijn voor consultatie door de triagist. In deze cursus leert u hoe urgentiedenken verschilt van diagnosedenken door zelf triage toe te passen. Daardoor krijgt u meer begrip voor de keuzes die de triagist maakt.

Deze cursus geeft u:

  • inzicht in de denk- en beslisroute van de triagist.
  • meer begrip voor de reden waarom u patiënten met een bepaalde urgentiecode beoordeelt tijdens uw dienst als consult- of visitearts.
  • een betere basis voor samenwerking (overleg) met de triagist.
  • meer grip op de triage waarvoor u als (regie-)arts eindverantwoordelijke bent.

Na het volgen van deze cursus bent u staat om samen met de triagist, vanuit eenzelfde kader, de urgentie te bepalen op basis van toestandbeeld, klachten en symptomen van de patiënt.

U kruipt in de huid van de triagist, door zelf triage toe te passen. Hierdoor kunt u zich zo goed mogelijk verplaatsen in de denkroute van de triagist. In twee casussen oefent u met het toepassen van urgentiedenken. Welke vragen stelt u een patiënt en/of beller? Hoe reageert u op zijn reactie? Welke urgentiecode hoort er bij het toestandbeeld?

Deze cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Inleiding
  • Theorie
  • Casus 1
  • Casus 2
  • Toets en evt. herkansingen

Deze cursus is primair bedoeld voor huisartsen en huisartsen in opleiding ten behoeve van hun werk op de huisartsenpost. Daarnaast is de cursus nuttig voor 5e en 6e jaars geneeskundestudenten omdat deze snel inzicht geeft in wat er van de triagist verwacht wordt.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!