MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Instituut Verantwoord Medicijngebruik
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Farmacologie, Algemeen & overig
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
Hoe haal ik meer uit het Farmacotherapeutisch Kompas?

Deze cursus laat alle relevante beroepsgroepen kennis maken met het vernieuwde Farmacotherapeutisch Kompas. De cursist leert de verschillende functionaliteiten binnen het Farmacotherapeutisch Kompas toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Het Farmacotherapeutisch Kompas (FK) is de centrale plek voor onafhankelijke informatie over geneesmiddelen en farmacotherapie. De website van het Farmacotherapeutisch Kompas ondersteunt voorschrijvers bij het voorschrijven van geneesmiddelen, direct of via verwijzingen naar andere onafhankelijke websites. In 2017 is de website van het FK vernieuwd, zowel qua uiterlijk als qua inhoud. De vernieuwde inhoud zorgt voor betere ondersteuning bij het voorschrijven en adviseren van geneesmiddelen. In deze e-learningcursus maakt u kennis met het vernieuwde FK en leert u hoe u de verschillende functionaliteiten binnen het FK kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. 

Na afronding van deze cursus:

  • hanteert u de volgende zoekstrategieën: zoeken in de gehele database, op geneesmiddelen, op geneesmiddelgroepen, op indicatie, via de resultaat pagina, via de bladerfunctie (inclusief zoeken op alfabet) en geavanceerd zoeken.
  • kunt u informatie achterhalen over geneesmiddelgroepen via de groepsteksten.
  • kunt u schakelen tussen de verschillende pagina’s in het Farmacotherapeutisch Kompas.
  • kunt u de kostenoverzichten van een medicijngroep achterhalen.
  • kunt u de inleidende hoofdstukken uit het vroegere boek vinden.
  • kunt u de vergoedingsvoorwaarden in een preparaattekst vinden.
  • kunt u de ene preparaattekst met een andere preparaattekst vergelijken.
  • kunt u de externe verwijzingen vinden naar onder andere Bijwerkingencentrum Lareb, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), het Geneesmiddelenbulletin, het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), het Expertisecentrum PHarmacotherapie bij OudeRen (Ephor) en het Kinderformularium.
  • kunt u het stappenplan in de indicatietekst toepassen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!