MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
Augeo Academy B.V.
kosten
basistarief
€ 30,25
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig, Wet- en regelgeving
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Kindcheck 2019-2021 - Ziekenhuismedewerkers (KNMG/ABAN)
Accreditatie Periode: 7-3-2019 t/m 6-3-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Algemeen & overig' of 'Wet- en regelgeving'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De Wet meldcode helpt je om zorgvuldig en adequaat te handelen als je signalen opvangt van huiselijk geweld of kindermishandeling. De kindcheck is een onderdeel van die meldcode. En geldt dus voor alle professionals waarvoor ook de Wet Meldcode geldt.

De kindcheck verplicht je om in bepaalde gevallen uit te zoeken of de patiënt de zorg heeft voor minderjarige kinderen, en zo ja, of die kinderen daar veilig zijn. De kindcheck doe je bij volwassen patiënten die in een (medische) situatie verkeren die minderjarige kinderen ernstige schade kan berokkenen. Voorbeelden hiervan zijn ernstige depressieve klachten, verslavingsproblematiek of partnergeweld. Dus ook als je alleen een volwassen patiënt in beeld heeft, ben je verantwoordelijk voor het signaleren van kindermishandeling. Je bent dan in de positie om ‘oudersignalen’ op te vangen.

In deze cursus vertelt Marjon Donkers, adviseur kinderrechten en jeugdbeleid over de kindcheck. Je ziet in een voorbeeldgesprek hoe de kindcheck in zijn werk gaat. Aan de hand van vragen leer je wat de kindcheck inhoudt, waarom het belangrijk is dat je die uitvoert en hoe je dat doet. De cursus bevat een bibliotheek met aanvullende informatie over de kindcheck.

In deze cursus wordt gewerkt aan:

  • Kennis: Wat de kindcheck inhoudt, wat oudersignalen zijn, wanneer en hoe een kindcheck uit te voeren, welke stappen te nemen wanneer er zorgen zijn.
  • Houding: Bewustzijn dat bepaalde situaties van ouders schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van kinderen, erkennen van taken en verantwoordelijkheden voor het signaleren van deze problemen.
  • Vaardigheden: Oudersignalen herkennen, kunnen vragen naar de aanwezigheid van minderjarige kinderen, bevindingen vastleggen in het dossier, gepaste actie ondernemen en deze bespreken met patiënt/cliënt.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!