MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Springer Media (BSL & Springer Healthcare)
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Cardiologie, Interne geneeskunde
onderwerp(en):
Antistolling/trombose
ICPC:
A
sponsoring
Bayer
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
Web-TV - Huisarts en antistolling: een goede combinatie?
Accreditatie Periode: 1-11-2017 t/m 31-10-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Cardiologie' of 'Interne geneeskunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Tijdens deze interactieve web-tv worden gecompliceerde casus besproken. Veel huisartsen hebben inmiddels ervaring met het voorschrijven van DOAC’s, maar wat nu als er sprake is van co-morbiditeit(en)? Wat als er veel risicofactoren zijn? Kunt u daar als huisarts zelf op inspelen? En wanneer is doorverwijzing naar de 2e lijn de beste keuze?

Sinds september 2017 kunnen DOACs ook vanuit de 1e lijn worden geïnitieerd en worden deze voorschriften ook vergoed. Dat heeft ertoe geleid dat de aandacht voor antistolling bij huisartsen flink is toegenomen. Toch is het voor veel huisartsen nog geen dagelijkse materie en zeker nog geen routine. Tijdens deze online nascholing worden alle basisbeginselen nog een keer duidelijk op een rijtje gezet. Er is aandacht voor bloeddrukregulatie, verwijzing, VKA’s, wel/niet indicatie van antistolling, voorwaarden bij voorschrijven, nierfunctie enz. Na afloop vormen u en antistolling zeker een goede combinatie!

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!