MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
UMC Utrecht - Onderwijscentrum
kosten
basistarief
€ 150
AIO
€ 75
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Palliatieve zorg
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Behandelbeperkingen beter bespreekbaar maken
Accreditatie Periode: 5-12-2016 t/m 4-12-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Palliatieve zorg'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Deze e-module is bedoeld om handvatten te bieden bij het bespreekbaar maken van beslissingen rondom het levenseinde in de vorm van casuïstiek en “gouden tips’’ van medisch specialisten en aios.

Idealiter zouden alle artsen met hun patiënten op de polikliniek al beslissingen rondom het levenseinde bespreken. Helaas is de realiteit weerbarstiger. Dat betekent dat dit type gesprekken vaak op de Spoedeisende Hulp gevoerd moeten worden, ook als het heel erg druk is. Van iedereen een volledig beleid geven worden namelijk niet alle patiënten beter.

Gezamenlijk doel moet zijn dat geen enkele patiënt in het ziekenhuis wordt opgenomen zonder dat dit gesprek heeft plaatsgevonden, of binnen 24 uur zal plaatsvinden, en de uitkomst van het gesprek is vastgelegd in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD).

Deze e-module begint met verschillende deskundigen die, elk vanuit hun eigen perspectief, het kader schetsen: waarom is het bespreken van beslissingen rondom het levenseinde belangrijk?

Na deze introductie kun je zelf kiezen met welk onderdeel je begint.

Aan de hand van verschillende casus uit de dagelijkse praktijk wordt getoond hoe een dergelijk gesprek gevoerd kan worden. De professionals uit de casus en andere collega’s van de werkvloer geven advies waarom het belangrijk is deze gesprekken met patiënten te voeren en wat hun “gouden tip” is om het bespreekbaar te maken.

Via de achtergrond krijg je aanvullende informatie over verscheidene onderwerpen die direct of indirect met het onderwerp te maken hebben. Deze informatie wordt via hyperlinks en downloads beschikbaar gesteld.

In het onderdeel Pitfalls worden de 3 belangrijkste redenen en valkuilen benoemd om het onderwerp behandelbeperkingen niet te bespreken.

In het onderdeel HiX kun je bekijken hoe deze afspraken worden vastgelegd in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) HiX.

De e-module kun je zelfstandig en in je eigen tempo bestuderen, waar en wanneer je wilt. Je kunt tussentijds altijd stoppen en later weer verder gaan. Nadat de module is doorlopen, kan deze gebruikt worden als naslagwerk. De informatie wordt aangeboden in de vorm van video’s en achtergrondinformatie.

Na het volledig doorlopen van deze e-module kun je de afsluitende toets maken in de Elektronische Leeromgeving.

Na het doorlopen van deze e-module:

  • Heb je meer inzicht in het nut en de noodzaak om eventuele behandelbeperkingen met de patiënt te bespreken.
  • Heb je meer inzicht in hoe je zo’n gesprek zo goed mogelijk kunt voeren.
  • Weet je hoe je deze behandelbeperkingen kunt vastleggen in het EPD.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!